Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Amstelveen krijgt Nationaal Tennis Centrum

dinsdag 19 december 2017

Na een periode van overleg hebben de KNLTB, de gemeente Amstelveen en projectontwikkelaar Netjes Beheer een overeenstemming bereikt over de komst van het Nationaal Tennis Centrum (NTC) naar Amstelveen.

Per 1 september 2019 worden het bondskantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere verenigd op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtetennis is volgens de bond belangrijk voor de toekomst van tennis in Nederland.

De tennisbond, Netjes Beheer en de gemeente waren sinds juni 2016 exclusief met elkaar in gesprek. Nu er overeenstemming is bereikt over de gegarandeerde opleverdatum, inclusief verleende vergunningen, staan alle seinen op groen.

Erik Poel, algemeen directeur KNLTB: 'We zijn heel blij met deze grote stap voorwaarts. Het NTC is van wezenlijk belang voor de toekomst van het tennis in Nederland en de KNLTB; één centrale locatie met alle faciliteiten die onze talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop. Het NTC is ook een belangrijke impuls om onze doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. We vertegenwoordigen zo'n 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo'n 600.000 tennissers. Op deze manier wordt één plek gecreëerd waar toptennis en breedtetennis samenkomen.'

De plannen voor een Nationaal Tennis Centrum dateren al van enkele jaren geleden. Eerder was het idee het NTC te vestigen in Buren, maar dat ging niet door omdat de bond en de gemeente Buren geen overeenkomst bereikten.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES