Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Nieuw opleidingsaanbod voor groundsmen op komst

maandag 18 september 2017

Foto: IPC Groene Ruimte
Op dit moment bestaat er geen structureel opleidingsaanbod voor groundsmen op tennisbanen. Daar hopen de KNLTB, IPC Groene Ruimte en de BSNC verandering in te brengen.

De KNLTB heeft aangegeven dat er behoefte is aan een opleidingsaanbod op het gebied van onderhoud aan tennisbanen. Die opleiding dient enerzijds door de branche erkend te worden, en anderzijds invulling te geven aan de kennisbehoefte van clubs voor het zelf kunnen onderhouden van tennisaccommodaties. Reden voor BSNC en haar opleidingspartner IPC Groene Ruimte om de samenwerking op te zoeken.

Samenwerkingsconvenant
Tijdens de Davis Cup-ontmoeting op 14 september jl. ondertekenden de drie partijen een samenwerkingsconvenant. Het doel van dit convenant is de kaders aan te geven voor de samenwerking tussen de KNLTB, IPC Groene Ruimte en BSNC, voor wat betreft het ontwikkelen, stimuleren, promoten en uitvoeren van cursussen en/of opleidingen met betrekking tot het onderhoud en beheer van tennisbanen en tennisaccommodaties. Met dit convenant onderstrepen de organisaties het belang van een goede informatievoorziening en een kwalitatief hoogwaardig opleidingsaanbod op het gebied van onderhoud en beheer van tennisbanen en tennisaccommodaties.

In de stijgers
Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuw opleidingsaanbod. De eerste cursussen staan al in de steigers, namelijk 'Onderhoud gravel en gravel op afschot' en de cursus 'Kunstgras en roodzand kunstgras'. Doelgroep zijn vrijwilligers en professionals die de onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de tennisbanen. Geïnteresseerden kunnen zich bij IPC Groene Ruimte aanmelden via info@ipcgroen.nl.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
AGENDA
Cricket Renovation Day
Datum: dinsdag 7 augustus 2018
Locatie: Cheltenham College - Bath Road, Cheltenham, Gloucestershire, GL53 7LD
Lees meer...
RT Machinery Show
Datum: woensdag 5 september 2018
Tijd: 9.30 - 15.00 (UK time)
Locatie: Brackwell Farm Estate - Winchendon Road, Nether Wichendon, Aylesbury HP18 0DS
Lees meer...