Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

‘Kunstgras slecht voor tennisopleiding’

dinsdag 6 juni 2017

Kunstgras heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig minder talenten doorbreken dan vroeger. Dit stelde algemeen directeur van de Nederlandse tennisbond (KNLTB) Erik Poel onlangs in de Telegraaf.

Volgens Poel is ook de tenniswereld allesbehalve blij met kunstgras. Hoewel veel kenners gravelbanen ideaal vinden als ondergrond voor de opleiding, is dit bij kunstgras niet het geval. Buiten Nederland zijn dat soort banen dan ook zeldzaam, zegt Poel. Volgens hem is dat soort banen in het buitenland vooral op campings te vinden.

Zorgelijk
Poel noemt de situatie in Nederland 'zorgelijk'. Hij vindt dat de verhoudingen in Nederland (met slechts 38 procent gravelbanen tegen 90 procent in Duitsland en 86 procent in België) niets met de internationale standaard te maken hebben. Hij vindt dat de hoeveelheid aan kunstgrasbanen in ons land (met 55 procent meer dan alle andere baansoorten bij elkaar) de teloorgang van het tennis in de hand werken. Hij beweert dat onder meer het voetenwerk totaal anders is op kunstgras, waardoor tennissers het spel niet goed onder de knie krijgen. Hij constateert als lichtpuntje dat gravelbanen weer in opmars zijn.

Bron: de Telegraaf

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
AGENDA
Cricket Renovation Day
Datum: dinsdag 7 augustus 2018
Locatie: Cheltenham College - Bath Road, Cheltenham, Gloucestershire, GL53 7LD
Lees meer...
RT Machinery Show
Datum: woensdag 5 september 2018
Tijd: 9.30 - 15.00 (UK time)
Locatie: Brackwell Farm Estate - Winchendon Road, Nether Wichendon, Aylesbury HP18 0DS
Lees meer...