Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Maatschappelijke bijdrage focus in nieuwe subsidieregeling Kampen

woensdag 12 april 2017

Kampen maakt bekend de subsidieverlening voor verenigingen, stichtingen en (maatschappelijke) organisaties op het gebied van welzijn, cultuur en sport te vernieuwen. De maatschappelijke bijdrage van de aanvrager wordt daarbij leidend.

Bij de huidige wijze van subsidieverlening is de relatie met het gemeentelijke beleid soms moeilijk te vinden, stelt de gemeente. Een nieuw systeem met samenwerking en maatwerk als uitgangspunten moet daar verandering in brengen. De gemeente is hiermee naar eigen zeggen de eerste gemeente in Nederland die op deze manier te werk gaat.

Maatwerk
In het nieuwe systeem is subsidietoekenning maatwerk. "Daar waar de ene keer kennis, advies of materiaal beschikbaar wordt gesteld, bestaat de bijdrage vanuit de gemeente in een ander geval uit het leveren van organisatiekracht of het verstrekken van subsidie. Het eigen initiatief en verantwoordelijkheid van de organisaties vormt hierbij natuurlijk het uitgangspunt", aldus de gemeente.

Uitrol bij bestaande subsidies
Het initiatief volgt op een succesvolle pilot in 2016 en wordt de komende jaren uitgerold. De gemeente gaat hiervoor allereerst in gesprek met organisaties die momenteel al subsidies ontvangen. Het gaat hierbij om kleine tot middelgrote subsidies.

Bron: gemeente Kampen

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES