Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Rolf Thung stapt op als voorzitter van de KNLTB

donderdag 9 februari 2017

Rolf Thung heeft in overleg met het Bondsbestuur besloten af te treden als voorzitter van de KNLTB. Eric Wilborts, bestuurslid Toptennis, neemt als vice-voorzitter zijn taken waar tot een opvolger is gevonden.

Oud-proftennisser Thung is ruim zes jaar voorzitter geweest. Onder zijn leiding is de KNLTB de afgelopen jaren uitgegroeid van een traditionele sportbond tot een klant- en marktgerichte organisatie voor de gehele tennissport, zo laat de bond weten. Thung was direct betrokken bij vele ontwikkelingen die het tennislandschap in Nederland opnieuw hebben vormgegeven.

Investeren in eigen bedrijf
Thung: "Mijn bedrijf People Intouch groeit sterk. Ik laat te veel kansen liggen als ik daar nu niet de noodzakelijke aandacht aan besteed. Ik had gehoopt mijn tijdsbesteding voor de KNLTB in deze bestuurstermijn snel tot aanvaardbare proporties terug te kunnen brengen. Dat blijkt nog niet te lukken. Daarnaast merkte ik ook dat mijn uiterste houdbaarheidsdatum rap aan het naderen was. De KNLTB heeft een sterke ontwikkeling door moeten maken om relevant te blijven voor de tennisser. Er zijn veel verbeteringen doorgevoerd en voor een aantal projecten zijn de fundamenten gelegd, waaronder vernieuwing binnen de competitie en ICT."

Actieve rol
"We zijn Rolf zeer dankbaar voor zijn enorme inzet en bevlogenheid. Zijn voorzitterschap kenmerkte zich door de actieve rol die het bondsbestuur heeft gespeeld bij de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Mede dankzij hem staat er nu een efficiƫnte en professionele beroepsorganisatie met een duidelijke visie en strategie", aldus algemeen directeur Erik Poel.

Voorlopige taakverdeling
Tot een geschikte opvolger voor Thung is gevonden, zijn de taken binnen het bondsbestuur verdeeld over de zes resterende bestuursleden.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES