Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Partijen tekenen voor versterking Gelders sportklimaat

donderdag 2 februari 2017

80 partijen hebben 30 januari hun handtekening gezet onder het Gelders Sportakkoord. Doel van dit akkoord is Gelderland om te toveren tot een 'aantrekkelijke sportprovincie'.

In het akkoord worden zes kernsportprogramma's en regionale sportagenda's ontstaan uit Gelderland Sport! 2013-2016 samengebracht. Het rapport moet dienen als input bij het maken van beleidskeuzes.

In het sportakkoord worden zeven thema's uitgewerkt: sportevenementen, innovatie, zogenaamde "open clubs en sportparken", een aantrekkelijke inrichting van de sportieve buitenruimte, routenetwerken, talentondersteuning en aangepaste sporten. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan atletiek, wandelen, paardensport, volleybal, judo, tennis, inline-skaten en de wielersport.

In het rapport staat onder meer dat gestreefd wordt naar een meer beweegvriendelijke inrichting van de buitenruimte. Zo worden wandel- en fietsroutes beter op elkaar aangesloten. Daarnaast wordt het concept "open clubs" benadrukt. Dit begrip werd geïntroduceerd door NOC*NSF. Hoewel een "format" voor een open club of sportpark ontbreekt, is de rode draad dat het gaat om een club die de verbinding opzoekt met de omgeving, en waar een divers publiek (leden, maar ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden) welkom is.

Voor het sportakkoord is tot 2020 bijna 25 miljoen beschikbaar gesteld.

Bron: provincie Gelderland

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES