Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Padelbond verder zonder KNLTB

maandag 23 januari 2017

Amper een jaar nadat de Nederlandse Padelbond (NPB) en de KNLTB hun krachten bundelden, is besloten te stoppen met de samenwerking.

In 2016 werkten beide partijen samen in een pilot om de padelsport te intensiveren. De bonden spraken de gezamenlijke ambitie uit het aantal padelbanen en -spelers in Nederland te vergroten. Dit onder andere door promotie van de sport, het aanleggen van padelbanen en het organiseren van een gezamenlijk padelcompetitie en -toernooi.

De NPB laat weten dit zelfstandig voort te zetten, met eigen identiteit, cultuur en tactiek. "Gezien de operationele meningsverschillen met de KNLTB in het achterhoofd, heeft de NPB tijdens de Algemene Leden Vergadering van 14 januari j.l. samen met leden besloten om zelf de officiële NPB padelcompetitie te organiseren. De NPB dankt de tennisbond voor de samenwerking tijdens de pilot competitie 2016", zo valt in het persbericht te lezen.

Eerste competitie
In 2016 werd pilotmatig een eerste Nederlandse padelcompetitie gehouden. Al eerder werd bekendgemaakt dat hier een vervolg op zou komen. De eerste officiële padelcompettie start dit voorjaar. De data en het wedstrijdbulletin van de officiële competitie verschijnen volgende week op de site van de bond. De NPB verwacht dat zo'n twintig clubs zullen deelnemen.

De KNLTB laat op haar site weten zich ondanks de breuk te blijven inzetten om de padelsport in Nederland te intensiveren, 'door een competitie te organiseren en clubs en spelers zo goed mogelijk te faciliteren'. Voor spelers organiseert de KNLTB een competitie in de maanden maart, april en juni.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES