Archief Agenda Advertise Contact Disclaimer
News Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Stad + Groen

Tweede Kamer vraagt naar ervaringen met Wet werk en zekerheid

maandag 22 februari 2016

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid vraagt naar praktijkervaringen met de Wet werk en zekerheid.

1 juli 2015 werd de Wet werk en zekerheid (Wwz) ingevoerd. Hierdoor veranderde een aantal dingen op het gebied van ontslag, flexwerken en de duur van een WW-uitkering. De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid is benieuwd naar de uitwerking van de wet. Wat gebeurt er in de praktijk? Doen zich problemen voor? Zo ja, gaat het dan om aanloopproblemen of structurele problemen? En zijn er al feitelijke en/of statistische gegevens over de effecten van de Wwz beschikbaar?

De resultaten worden besproken tijdens een rondetafelgesprek. Woensdag 9 maart vindt in de Tweede Kamer een debat plaats waarbij de nieuwe wet wordt geƫvalueerd.

Voorbeelden kunnen t/m 25 februari worden ingezonden. Kijk voor meer informatie en het email-adres voor inzendingen op deze site.

Bron: Tweede Kamer

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Peter van den Berg | 24 februari 2016 | 20:57
Beste .....

De voetbalvereniging KMD heeft last van " de nieuwe situatie". Contracten van voetbaltrainers en staf kunnen voor maximaal 3x in 2 jaar tijd worden verlengd. We betalen nu bij ontbinding van een contract na deze periode een ontslagvergoeding van 1 tot 3 maanden (afhankelijk van de duur).
Dit kost een vereniging veel geld. Wij vragen u een uitzondering te maken voor de sport in deze wet omdat het wenselijk is een contracttijd voor bijvoorbeeld 3 of 4 seizoenen te hebben. Je bent immers aan " het bouwen" met een trainer en staf aan een selectie.
Dit kan en mag de verenigingen geen extra geld kosten bij ontbinding van een contract. Dit is een structureel vraagstuk en kost de verenigingen bij ontbinding na 3 jaar Euro 5.000,-- aan extra salariskosten (advocaatkosten nog daargelaten).

Groeten van Peter van den Berg
Voorzitter SV KMD
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
AGENDA
Cricket Renovation Day
Datum: dinsdag 7 augustus 2018
Locatie: Cheltenham College - Bath Road, Cheltenham, Gloucestershire, GL53 7LD
Lees meer...
RT Machinery Show
Datum: woensdag 5 september 2018
Tijd: 9.30 - 15.00 (UK time)
Locatie: Brackwell Farm Estate - Winchendon Road, Nether Wichendon, Aylesbury HP18 0DS
Lees meer...